«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Новий рівень: Facebook покаже світу власну криптовалюту

Компанія вирішила зробити прорив

У Мережі з'явилася інформація про те, що Facebook всерйоз зайнявся розробкою власної криптовалюти. Компанія почала вивчення цього напряму близько року тому, проте тільки зараз створила команду, яка буде займатися цим питанням. Про це повідомляють ЗМІ.

Які плани у Facebook

Якщо раніше в цьому напрямку працював усього один співробітник Facebook, то на цьому тижні набрана команда з 10 чоловік, які і займуться вивченням технології блокчейна.

А очолить її віце-президент соцмережі, відповідальний за програму Messenger, Девід Маркус. Криптовалюту планують використовувати для проведення платежів всередині соціальної мережі. При цьому планів проводити ICO (виставляти на публічний продаж обмежену кількість токенів, як Telegram) у Facebook немає.

"Як і багато інших компаній, Facebook досліджує способи вигідного використання можливостей, наданих технологією блокчейна", — заявили представники компанії. Але варто зауважити, що на розробку власної криптовалюти у Facebook можуть піти роки. Можливо, навіть потрібно придбання компаній, які займаються блокчейном. У месенджері Telegram теж може з'явитися своя криптовалюта. На створення своєї блокчейн-платформи Павло Дуров вже зібрав 1.7 млрд дол.

Після двох раундів закритого продажу токенів команда вирішила обійтися без публічного ICO. Також розробники Telegram створили систему ідентифікації особи, яка буде використовуватися в майбутній блокчейн-платформі Telegram Open Network (TON).

За матеріалами

Все буде Україна