«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Одеситка про пожежу в коледжі: “Одеса підписала собі вирок не сьогодні. Спочатку коли проголосувала за труханівську банду, а потім…”

Я майже нічого не можу написати докладно про страшну пожежу в Одесі. Хоча треба було б. Треба було б про те, як рятувальники йшли у вогонь, не маючи необхідного, що брак обладнання коштував життя.

Про те, як їм заборонили озвучувати потреби волонтерам під загрозою звільнення. Про те, які там мутки з закупівлями і що найнеобхідніше пожежники купляють за свій рахунок. Про те, що місцева влада не спромоглась забезпечити гаряче харчування і напої людям, які спочатку тушили пожежу, а потім розбирали завали, шукаючи зниклих безвісти, натомість це робили мешканці міста – кормили і поїли рятувальників.

Про те, як місцева влада намагалась вигнати зі згарища волонтерів, бо сцються що вони стануть свідками чогось, що не можна бачити? Те саме з журналістами і стрімерами.

Але є і інший бік.

Одеса підписала собі вирок не сьогодні. Спочатку коли проголосувала за труханівську банду, а потім коли згоріли діти у таборі Вікторія. Нікого не цікавила справедливість. Лише пару сотень їб*нашок билися з мусорами під будівлею мерії, вимагаючи покарати винних. Тоді казали що активісти “піаряцца” на крові, а труханов прозоро натякав на те, що самі активісти і підпалили табір щоб нашкодити особисто йому. Він кинув кістку у вигляді якихось грошей і її прийняли. Правда потім все одно прийшли до активістів і попросили допомоги, бо нікого досі не посадили за той страшний злочин.

І тоді Одеса почала горіти. І щоразу збирати страшний врожай з трупів.

Причини і наслідки.

Навіть цього разу, коли хтось вирішив піти на мітинг, чомусь місцем збору були не будівлі, де сидять чиновники, що несуть відповідальність за спалених людей.

І наступні вибори покажуть той самий результат з невеликою похибкою.

Коли якесь місце перетворюється на пекло, там неодмінно палає вогонь.

І про траур. Це показові виступлєнія, бо так було зручно, щоб потім обливати брудом тих хто вийде на майдан. Зєкоманда насправді срати хотіла на згорілих, жоден чиновник не відсторонений навіть тимчасово. Кончені, просто кончені.


Олена Добровольська

Все буде Україна