«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Офіційно названа дата початку навчального року 2020 в українських школах

Міністерство освіти і науки України зі слів тимчасово виконуючої обов’язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій уряд не збирається переводити українські школи на обов’язкове дистанційне навчання.

Крім цього повідомляється, що навчальний рік 2020/2021 розпочнеться 1 вересня.

Про це у вівторок, 30 червня, повідомляє видання «Бізнес.медіа» з посиланням на прес-службу міністерства.

Формат навчання з 1 вересня 2020 року прямо залежати від епідеміологічної ситуації в Україні.

«Міносвіти не переводить школи на обов’язкову дистанційну форму навчання.

Рішення про те, чи безпечно буде учням повертатися за парти 1 вересня, будуть приймати комісія ТЕБ та НС та головний державний санітарний лікар на підставі епідеміологічної ситуації і не раніше серпня, ближче до старту навчального року », – зазначила т.в.о. голови міністерства Любомира Мандзій.

Крім цього в міністерстві повідомили, що мають намір оновити законодавчу базу, щоб учням, вчителям та директорам було зрозуміло, як працювати під час карантину і в умовах пандемії.

Зокрема, це стосується Положення про дистанційну форму здобуття загальної середньої освіти, проект якого запропонований для громадського обговорення.

«Безумовно, я за те, щоб діти повернулися до школи. Але щоб умови навчання в школі були безпечними. Тому зараз ми готуємося до проведення ЗНО та вступної кампанії.

Наша основна задача

це збереження здоров’я учасників навчально-виховного процесу », – пояснила Мандзій для РБК-Україна.

Крім цього в виконуюча обов’язки міністра освіти і науки повідомили про те, коли почнеться навчальний рік для студентів.

«Для студентів першого курсу з 17 вересня. Ми передбачили коригуючий навчання в наступному році, щоб кожен учитель зрозумів, як оволоділи матеріалом його учні », – зазначила Любомира Мандзій.

Все буде Україна