«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Оригінальний торт без випічки “Мозаїка”

Оригінальний торт без випічки “Мозаїка”

Інгредієнти:

4 – пачки готового желе;

250 гр. – крекеру;

500 гр. – сметани;

500 гр. – йогурту;

2-3 ст. ложки – цукру;

40-50 гр. – желатину швидкорозчинного;

1-2 – банани і жменю ягід або інших фруктів (крім ківі і ананаса)

Вага/калорійність: ~ 2350 г /3700 ккал.

На приготування десерту витрачається ~ 20-30хв і 6-8 годин на застигання на всіх етапах.

Спосіб приготування:

Перший етап. (Підготовчий)

Заздалегідь розводимо в окремому посуді кожне желе в ~ 100гр води, яка щойно закипіла (чому не по рецепту на пачці, – бо треба, щоб желе можна було різати і воно не розлазилось під час цього).

Розводити слід по черзі, довести до повного розчинення желатину і тоді переходити до наступного кольору і так далі. Ставимо на холод. Після повного застигання ріжемо на шматочки різної форми кожен колір.

Читайте також: Оригінальний рецепт улюбленого торта: Спартак литий

Другий етап. (Підготовчий)

Готуємо форму (наприклад роз’ємна Ø26). Форму можна застелити харчовою плівкою, для того, щоб потім не було ніяких проблем з відділенням торта від форми. Також може спокійно підійти миска (~ 3л).

Ріжемо банан і збризгуємо лимонним соком, щоб він не потемнів. Далі, дно встеляємо частиною крекеру, по бортах і на дно кладемо банан.

Сметану і йогурт змішуємо з цукром (цукру за бажанням можна додати більше якщо любите дуже солодке).

В якості додаткових фруктів в десерті можна вибрати полуницю, чорницю і малину – попередньо розморозивши їх, за бажанням можна додати будь-який інший фрукт, крім свіжих ананасів і ківі – в них містяться речовини, які не дадуть застигнути желе.

Далі розводимо 40-50 гр желатину з 80-90 гр води, що зойно закипіла – до повного розчинення.

Третій етап. (Збірка)

Тут включається фантазія. Кожен раз додавайте щось нове або по іншому «декоруєте» торт – і цей десерт ніколи не набридне і не здасться стандартним.

Отже, на застелене плівкою дно форми викладаємо частину крекеру, а по бортику і дну форми викладаємо банан і полуницю, чорницю, малину і частину желейних кубиків.

Зверху знову шар крекеру. Далі до сметанно-йогуртовий соусу вливаємо розведений желатин – розмішуємо і вливаємо в форму. За бажанням можна все перемішати, а можна залишити як є.

Далі зверху декоруємо іншими желейними кубиками і ставимо в холодильник як мінімум на 2-3 години (в ідеалі не менше 5-6 год).


Після повного застигання – виймаємо з форми, і знявши плівку подаємо на стіл.

Смачного!

Все буде Україна