«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Освітній омбудсмен заявив, що має інформацію від незалежних джерел про скасування ЗНО

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив, що має інформацію від незалежних джерел про скасування ЗНО. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook

 

корупція у ВУЗах

"Протягом години я отримав інформацію відразу з трьох незалежних джерел, що у високих владних структурах готуються документи про скасування ЗНО взагалі. Інформація надійшла від людей, яких я давно знаю і яким довіряю, хоча поки що не підтверджена офіційно. Менш за все я хотів би "розганяти паніку". Більше того, надзвичайно сподіваюся, що це - лише чутки, можливо - спроба "перевірити реакцію суспільства", - написав він. 

Горбачов вважає, що ситуація свідчить про те, що, "скориставшися ситуацією з пандемією, деякі поки що невідомі (але скоро точно стануть відомими) персонажі планують повернути до української освіти хабарі та корупцію під час вступних іспитів до закладів вищої освіти".

 

"Як громадянин, вчитель, журналіст, як освітній омбудсмен вважав і вважаю зовнішнє незалежне оцінювання найбільш надійним гарантом права на рівний доступ до вищої освіти. Скасування ЗНО не можна допустити. Лише громадянський спротив та ясно виражена позиція більшості суспільства: "РУКИ ГЕТЬ ВІД ЗНО!" зможе захистити право української молоді на справедливий доступ до вищої освіти", - переконаний освітній омбудсмен.

Він закликав усіх небайдужих підтримати такий спротив.

ЗНО - це чи не єдиний прогресивний крок нашої влади в системі освіти, який значно полегшив вступну кампанію, давши змогу дітям спиратися на свої знання а не на кошельки батьків. Ні для кого не секрет, що через злиденні зарплати вчителів та тиск посадовців шкільні табелі "коригуються" в користь учнів.

Без ЗНО корупція в школах та ВУЗах процвітала, що подобалось як багатьом посадовцям так і батькам, які хочуть всунути своїх дітей у престижні ВУЗи. Що ж, повертаємося у середньовіччя...

Все буде Україна