«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Отруєння Скрипалів: підозрювані росіяни дали перше інтервю пропагандистам (відео)

Громадяни Росії Руслан Боширов і Олександр Петров, яких британські прокурори підозрюють в отруєнні колишнього офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, дали перше публічне інтерв'ю.

Як стверджують чоловіки в бесіді з головним редактором пропагандистського російського каналу RT Маргаритою Симоньян, вони їздили у Солсбері "з туристичною метою" і нібито прибули туди 3 березня і пробули не більше півгодини-години.

"Друзі нам давно вже радили відвідати це чудове місто", — сказав Петров. За словами Боширова, Солсбері є туристичним містом з відомим в усій Європі собором.

"Спершу ми планували приїхати в Лондон і відірватися, грубо кажучи. Це була не бізнес-поїздка. Ми розпланували так, що побуваємо і в Лондоні, і в Солсбері з'їздимо", — пояснив Петров.

Друзі заявили, що не мали отруйної речовини у флаконі Nina Ricci: "Нормально мужикам із собою возити жіночі парфуми — це не по-дурному? Коли проходиш митницю, перевіряють усі речі. Якби у нас щось було, у них би виникли запитання, навіщо у чоловіка в багажі лежать жіночі парфуми".

Вони також заперечують, що знають Скрипалів і навмисно підходили до їхнього будинку.

"А ви знаєте, де будинок Скрипалів? Може й проходили повз, а може й ні. Я не знаю. Я взагалі нічого не чув до цієї ситуації, поки не почався весь цей жах із нами, я не чув цього прізвища. Я не знав нічого про них", — стверджує Боширов. Крім того, росіяни стверджують, що не розуміють, чому на поширених британською стороною фотографіях з аеропорту вони зображені окремо.

"Це треба у них (британців) запитати, бо ми завжди проходимо (прикордонний контроль) разом, навіть одним коридором, через одного митника, поліцейського. Один проходить, другий чекає, і все. Ми по коридору разом проходили, ми завжди разом", - заявив Боширов.

Зі свого боку Петров пояснив, чому вони з Бошировим проходять прикордонний контроль саме таким чином.

"Те, що ми завжди разом проходимо - у мене трохи краще з англійською мовою. Якщо якісь проблеми виникають, я допомагаю Руслану", - зазначив він, додавши, що не знає, як пояснити дивні речі з поширеними британською стороною знімками.

Підозрювані заявили, що не працюють у розвідці, а є підприємцями середньої руки. Відповідаючи на запитання, чи працює він у ГРУ, Петров відповів: "Я - ні". "І я ні", - заявив Боширов. "Ми підприємці середньої руки", — додав Петров.

За його словами, якщо говорити коротко про те, чим вони займаються, "це фітнес-індустрія, все, що стосується спортивного харчування, вітаміни, мікроелементи, протеїни і так далі".

"Не хотілося б заглиблюватися у ці питання. Я не хотів би, щоб постраждали люди серед наших клієнтів. Щоб постраждали ті люди, з якими ми працюємо", — додав Боширов. Росіяни кажуть, що бояться за своє життя.

"Після того, як наше життя перетворилося на жах, ми навіть не розуміли, що нам робити, куди нам іти. У поліцію, СК, посольство Великобританії..." — сказав Петров.

"Ми на вулицю вийти не можемо: ми боїмося, ми хвилюємося за життя, за близьких, за тих людей, які нас знають", — додав Боширов Олександр Петров і Руслан Боширов назвали ситуацію навколо них "фантастичним і фатальним збігом".

Симоньян стверджує, що Олександр Петров і Руслан Боширов знайшли її самі, зателефонувавши на мобільний телефон.

"Мій мобільний знають всі, навіть кур'єри, які розвозять квіти 8-го березня", — написала Симоньян у телеграм-каналі.

Вона зазначила, що Петров і Боширов відмовилися давати інтерв'ю комусь іншому, оскільки, за їхніми словами, "знають її за ефірами і читають її соціальні мережі". Після публікації інтерв'ю в мережі відразу відреагували, назвавши росіян "дресированими баранами".

Член британського парламенту від Солсбері Джон Глен каже, що заяви, зроблені підозрюваними в отруєнні "Новачком" на російському пропагандистському телеканалі RT,"не заслуговують на довіру" і "не відповідають нашим розвідданими".

Джерело

 

Все буде Україна