«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Палити тисячами російські танки, САУ, бронетранспортери: Тероборону забезпечують інструкторами з користуватися комплексами “Стугна-П” та “Корсар”

У Київській області завершилась підготовка першої групи інструкторів – операторів протитанкових ракетних комплексів «Стугна-П» та «Корсар». Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Генеральний штаб Збройних Сил України, зазначають Патріоти України.

Підготовлені інструктори мають передати теоретичні знання та практичні навички особовому складу в батальйонах Територіальної оборони ЗС України.

Практична перевірка вмінь і навичок інструкторів-операторів протитанкових ракетних комплексів «Стугна-П» та «Корсар» відбувалася На одному з полігонів Київщини.

Інструктори після повернення в батальйони Територіальної оборони почнуть ділитись набутими знаннями та уміннями зі своїм особовим складом.

Інструктаж з використання ПТРК «Стугна-П». Лютий 2022. Фото: АрміяІнформІнструктаж з використання ПТРК «Стугна-П». Лютий 2022. Фото: АрміяІнформ

Сплановано підготувати близько пів сотні таких інструкторів. Курс підготовки триває близько 10 днів.

Він включає як теоретичну складову, так і практичну, під час якої військовослужбовці удосконалюють навички.

Наразі до курсів залучали військовослужбовців однієї з бригад Тероборони міста Києва.

Старший солдат одного з підрозділів Сил ТрО ЗСУ Дмитро Гайдай розповів, що сьогодні він практично відпрацював питання розгортання-згортання протитанкових ракетних комплексів «Стугна» та «Корсар», а також проведення пусків із них.

Інструктаж з використання ПТРК «Стугна-П». Лютий 2022. Фото: АрміяІнформІнструктаж з використання ПТРК «Стугна-П». Лютий 2022. Фото: АрміяІнформ

«Під час таких занять здобуваєш практичні знання, які дуже важливі. Перед цим для нас проводили теоретичні заняття, де ми вивчали ТТХ зазначених протитанкових ракетних комплексів», — зауважив тероборонець.

Нагадаємо, нещодавно в Україні дозволили добровольчим формуванням тергромад використовувати, крім мисливської, ще й стрілецьку зброю.

Інструктаж з використання ПТРК «Корсар». Лютий 2022. Фото: АрміяІнформІнструктаж з використання ПТРК «Корсар». Лютий 2022. Фото: АрміяІнформ

У Києві бійців місцевих сил територіальної оборони також навчають використанню кулеметів Дегтярьова ДП-27.

Все буде Україна