«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Папу Римського знайшли на смітнику

Мощі Папи Римського знайшли в сміттєвому баку в Лондоні

Посудину з фрагментом людської кістки, що імовірно належить канонізованому Папі Римському Клименту I, була знайдена на сміттєсортувальній станції в Лондоні. Про це повідомляє Тһе Guardian.

Мощі зберігалися під склом в коробочці з гравіруванням "Oss. S Clementis» (лат. Кость Святого Климента). Компанія з вивезення сміття шукає власника знахідки, а фахівці з'ясовують її цінність - такі реліквії були популярні в XVI столітті, їх часто підробляли, видаючи звичайні людські останки за святі.

Видання зазначає, що жителі італійського монастиря Сан-Клементе-а-Казаурія впевнені - до цих пір велика частина останків Папи Римського зберігається у них у великій чаші з мармуру. Інша частина його останків зберігається у побудованій на місці його будинку базиліці Святого Климента у Римі, а також в Інкерманському Свято-Климентівському монастирі.

Климент I однаково шанується православною і католицькою церквами. Він був четвертим Папою Римським і помер у 97, 99 або 101 році. Згідно з легендою, він загинув мученицькою смертю за те, що навертав язичників в християнство в Херсонесі – за наказом імператора Траяна понтифіка прив'язали до якоря і втопили в морі.

Все буде Україна