«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Парад планет 2018: не пропусти дивовижне явище

Де спостерігати парад планет 2018, о котрій він почнеться і жителі яких континентів зможуть спостерігати унікальне природне явище

Парад планет: коли відбудеться і де буде видно

Сьогодні вночі, з 3 на 4 травня, мешканці України та інших країн Європи отримають унікальну можливість спостерігати приголомшливе астрономічне видовище - парад планет, коли яскраві небесні тіла в кількості шести штук вишикуються в одну рівну лінію.

Отже, в одному ряду на небі опиняться три планети Сонячної системи: Марс, Юпітер і Сатурн, а також Місяць і ще дві зірки: Антарес із сузір'я Скорпіона і Спіка із сузір'я Діви. Першими на небосхил піднімуться Юпітер і Спіка, далі підтягнуться Антарес, Місяць і Сатурн, а останнім до параду приєднається Марс.

Найкраще парад планет онлайн буде помітний приблизно о 3 годині ночі - це найоптимальніший час, коли навіть неозброєним оком можна буде чітко побачити це красиве космічне шоу у вигляді шести яскравих точок, розташованих на одній лінії в чорному небі. Також вражаючим це явище буде в досвітні години, а потім небесні тіла розтануть у променях сонця, що сходить.

Міні-парад планет 2018

Щоправда, сьогоднішню подію можна віднести до мініатюрного параду планет, оскільки по один бік від Сонця вишукуються в лінію лише три планети, а також супутник Землі і дві зірки, а для малого параду необхідна присутність щонайменше чотирьох планет.

Що ж стосується повного параду планет, то це рідкісне космічне явище передбачає, що в одну лінію вишиковуються всі планети Сонячної системи, в тому числі Плутон. Востаннє повний парад планет стався у 1982 році, а наступного разу очікується лише в далекому 2161 році.

Джерело:tochka.net

Все буде Україна