«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Патріарх Філарет: Якщо б я знав, що так буде, я б не висував Єпіфанія на предстоятеля ПЦУ

Почесний патріарх Філарет заявив, що він пошкодував про те, що висунув кандидатуру метрополита Єпіфанія на предстоятеля ПЦУ. Про це він заявив в ході прес-конференції.

“Якби я знав, що таке відбуватиметься то я б його кандидатуру не висував. Не висував би. А я довіряв йому, що він буде йти прямою дорогою, а не піде кривими дорогами. Цього я не передбачав, тому що я довіряв йому стопроцентово. Якби я за нього не боровся на Соборі, він би предстоятелем не був”, – заявив Філарет.

Філарет заявив, що розділення в церкві сталося через порушення домовленостей про розподіл влади з предстоятелем ПЦУ Епіфанієм, яким, на його думку, керують сторонні сили. Про це він заявив в ході прес-конференції.

“Я як патріарх повинен керувати українською церквою на території України. А він від цього відмовився і керує сам. Мало того, навіть на першому синоді, поставили питання про те, щоб мене взагалі відправити на спокій. Про це ж я не домовлявся, що мене на спокій відправляти після Томосу”, – заявив Філарет.

У свою чергу помічник Філарета додав, що синод дане рішення не прийняв.

Разом з тим Філарет заявив, що Єпіфанієм управляють інші сили:

“Правда полягає в тому, що не він керує, а ним керують. І він мені прямо сказав, що не все від мене залежить. Якщо ти предстоятель то чому не все від тебе залежить. Значить є якісь сили, які вище тебе і вони хочуть не те, що ти хочеш і тому кажеш: не все від мене залежить”, – заявив він.

Джерело

Все буде Україна