«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Патріарх Філарет про скандальний жарт Зеленського: “Не можна називати так те, за що ми 25 років боролися, але…”

Майбутній Президент України Володимир Зеленський вибачився за те, що порівняв в одному зі своїх виступів Томос про автокефалію з термосом.

Як передає «Радіо Свобода», про це повідомив Патріарх Філарет. За словами високопоставленого священнослужителя, в Православної церкви вибачення починаючого політика прийняли, і тепер на нього ніхто не ображається.

«Безумовно, не можна називати Томос, за який ми боролися більше 25 років, «термосом». Зеленський вже вибачився за це, але це образливо для церкви, Томос, який має для нас велике значення, називати його «термосом». Але ми прощаємо новообраного Президента за ці слова, і не ображаємося », – сказав він.

Варто відзначити, що таке скандальне висловлювання Зеленський озвучив ще в статусі шоумена, актора «Кварталу 95». Так, в одному з номерів майбутній президент висміяв документ, який визнає незалежність української православної церкви. За такий вчинок Зеленський багаторазово ставав об’єктом критики з боку рядових українців і своїх політичних опонентів.

Все буде Україна