«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Патріотичні аватарки для соцмереж: додаток, через який їх роблять – російський. Можливо, шпигунський (ФОТО)

Застосунок збирає дуже багато даних користувачів, тож може послужити на благо ворога

Останніми днями користувачі різних соцмереж почали змінювати свої аватарки на портрети у патріотичному стилі. Зробити такий найпростіше, встановивши спеціальний додаток Photo Lab. Його можна звантажити і на андроїд, і на айфон. Втім, НЕ ВАРТО!

З’ясувалося, що цей фоторедактор - російський. Головний офіс компанії-розробника знаходиться у Москві.


Крім того, додаток збирає дуже багато даних користувача. Особливо вигідно ворогу, якщо ви вирішили увійти через свій акаунт, наприклад, у фейсбуці.


Про цю історію з «патріотичними шпигунами-аватарками» розповідає Денис Каплунов – український письменник і фахівець з реклами:  

«ПАТРІОТИЧНІ» ШПИГУНИ-АВАТАРКИ

Кожен із вас бачив, як хтось із друзів замінив свою аватарку і зробив її в патріотичному стилі. На фоні – прапор України. А сама фото – мальований аналог вашого портрета.

Гаразд, раз. Потім два. Потім три... Вже третя людина з мого оточення. Ага, отже – це робота не дизайнера чи ілюстратора. Це якийсь App.

А класний хід із натяком на вірусний ефект! Дуже винахідливо.

Програма – Photo Lab.

Розробник – VicMan LLC.

Починаю гуглити і знаходжу в кількох місцях інформацію, що хед офіс… та-дам… у Москві.

Насторожило багато даних, які зчитує цей App. І незрозуміло, навіщо це платному фоторедактору. Ну і як завжди, доступна можливість авторизації через соцмережі… Дуже зручно.

App платний. Чи то $13, чи то $14. Але є кілька днів безкоштовного користування, на які по ходу і ведеться наш клієнт. І цього достатньо, щоби поділитися своїми даними.

Можливо, це моя параноя. Проте всі 40 років правило «Деніс, якщо тобі щось здається, це не здається» мене тільки рятувало.


Якщо ви раптом (як я, наприклад ) уже завантажили цей додаток — «зносьте» його негайно! Наполегливо рекомендуємо також відразу після цього змінити пароль на вхід до соцмережі, через яку зареєструвалися у фоторедакторі, а також завершити сеанси на всіх пристроях і зайти у соцмережу заново — уже з новим паролем.

Як то кажуть: «Береженого Бог береже!», тож краще у такій ситуації перестрахуватися 

Будь ласка, розкажіть про це своїм знайомим, щоб ми разом захистили свій інфопростір і не підставляли Україну! Тим більше останнім часом почастішали скарги на злом акаунтів.  

До речі, деякі українські художники зараз малюють патріотичний поп-арт індивідуально, а зібрані гроші надсилають на потреби українських захисників.

Джерело: radiotrek.rv.ua

Все буде Україна