«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Пенсії для жителів "ЛДНР": в Кабміні мають намір ввести жорстке обмеження для ОРДЛО

Сьогодні багато пенсіонерів з ОРДЛО отримують свої пенсії не самостійно, а через посередників. Нерідко виникають інциденти, коли той чи інший луганський і донецький пенсіонер так і не побачив свою пенсію, яку йому не “довезли” “помічники”. Щоб уникнути можливих спекуляцій в цьому питанні, в Кабміні мають намір ввести ряд обмежень на отримання соцвиплат жителями тимчасово окупованого Донбасу.

Таку заяву зробив заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір. Він зазначив, що іноді не можна простежити, куди саме йдуть виплати. Нерідко виходить, що гроші потрапляють до рук терористів. Тому Київ готує механізм, який дозволить контролювати соцвиплати і ввести заборону на отримання пенсій третіми особами. У зв’язку з цим не виключено, що найближчим часом довіреності жителів “ДНР / ЛНР”, які вони видали для отримання сторонніми своїх виплат, втратять чинність.

“Банківська система не працює, органів Пенсійного фонду там немає, ми не знаємо, ці люди живі чи ні, тобто, зв’язку абсолютно немає. Наше основне завдання – це виплата пенсій безпосередньо людині. Якщо ми будемо платити його представнику, або за дорученням, то є ризик того, що людина ці гроші не отримає. Тому ми і ставимо задачу – виплата безпосередньо людині, саме з цим і пов’язаний контроль “, – підкреслив чиновник в коментарі “Фактам”.

Джерело

Все буде Україна