«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Пенсії по 15 тисяч? Скільки українці отримуватимуть після скандальної реформи

Близько 2 мільйонів українців отримують пенсії в розмірі 1,5 тисяч гривень, що дорівнює прожитковому мінімуму

З січня 2019 року в Україні максимальний розмір пенсії становив 14,9 тис. грн. В той же час народним депутатам, суддям пенсії не рахують за загальною формулою, а у відсотках від їхньої колишньої зарплати. У результаті середня пенсія судді на даний момент – 28,7 тис. грн.


Близько 2 мільйонів українців отримують пенсії в розмірі 1,5 тисяч гривень, що дорівнює прожитковому мінімуму. 

Від чого залежить розмір пенсії звичайного українця?

Середня зарплата по всій країні.
Власна зарплата.
Стаж.
Це означає, що на високу пенсію (більше 10. тис грн.) можуть претендувати українці, які, наприклад, відпрацювали 50 років і заробляли близько 27 тис. грн.


"Максимум" для більшості українців залишається нездійсненною мрією.

За словами екперта у сфері пенсійного забезпечення Галини Третьякової, один з варіантів збільшити свою пенсію – взяти участь у приватному накопичувальному фонді. Тоді при досягненні пенсійного віку можна буде отримувати відразу дві виплати.

Старший науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченко додала, що, насправді, ніхто не може гарантувати, що через 20 років приватний фонд не закриється.


Нагадаємо, у столиці сума заборгованості з виплати зарплати склала 145 млн грн.

З них більше половини - 97,6 млн грн заборгували економічно активні підприємства, йдеться в експрес-випуску ГУ статистики в Києві.

Принципову частина коштів заборгували підприємства у Печерському (28,9%), Шевченківському (18,7%) та Оболонському (14,4%) районах. 

У грудні минулого року в Києві зафіксували найвищу середню зарплату по Україні - 16 546 грн, а найнижчу - на Чернігівщині (8 005 грн). Пише - Знай

Все буде Україна