«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Перемога буде за Україною”: капітан корабля “Бердянськ” вразив вчинком у російському суді

Капітан судна «Бердянськ» ще раз нагадав росіянам про те, що Росія веде війну проти України .

Адвокат Микола Полозов розповів про те, що він провів зустріч з одним з 24-х моряків, що потрапили в полон Росії під час захоплення українських кораблів у Керченській протоці, пише Politeka .

Правозахисник поспілкувався в слідчому управлінні ФСБ, яке примикає до СІЗО «Лефортово» з капітаном 2 рангу Денисом Гриценко.

“Гриценко вразив тим, наскільки він бадьорий і впевнений в тому, що перемога буде за Україною. Першим ділом хлопець поцікавився долею інших його колег, які також, як і він потрапили в полон Росії”, – повідомив юрист.

Під час спілкування Гриценко пожвавився, коли зайшла розмова про українських дітей, які передали волонтерами десятки листів на підтримку моряків. Капітан зізнався, що сам він листи такі ще не отримував, але від самого факту вже приємно.

За словами моряка, в камері він знаходиться разом з ще одним хлопцем, з яким мало спілкується, також намагається взагалі не дивитися російські новини.

Гриценко розповів, що на суді він попросив слово і під стенограму повідомив, щовін не вважає, що порушив будь-який з законів РФ,вважає себе не злочинцем, а військовополоненим, які потрапили в полон Росії під час агресії російських військовослужбовців проти українських моряків.

Все буде Україна