«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Перевезення між Росією та Україною припинили

Українські прикордонники затримали в Херсоні танкер, що йшов під прапором РФ

Частина власників російських суден тимчасово припинили перевезення вантажів в Україну після того, як в херсонському порту прикордонники затримали танкер, що йшов під прапором Росії через санкції, які проти Москви ввів Київ.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє видання Reuters.

Згідно з інформацією з систем стеження за судами, частина російських суден, які не потрапили під економічні обмеження, продовжують прибувати в порти України. Джерела стверджують, що перевезення припиняють навіть ті судновласники, які під санкції не потрапили: боязнь втратити вантаж змушують підприємців перестраховуватися і планувати інші маршрути.

"Звичайно, ми не поїдемо в Україну, ми призупинили перевезення на даний момент. Якщо знадобиться, ми шукатимемо інші напрямки (для вантажоперевезень)", - сказало одне з джерел в судноплавній галузі.

Під час літньої річкової навігації росіяни зазвичай везуть нафтопродукти з Туркменістану: частина шляху пролягає через внутрішні водні шляхи РФ, частина через Азовське море, звідки потім судна відправляються в порти Одеси, Херсона та Миколаєва.

Джерело

Все буде Україна