«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Підвищення мінімальних зарплат і пенсій: коли і кому

В Україні підвищать мінімальну зарплату і пенсію

В уряді заявили про підвищення мінімальної заробітної плати і пенсії. Прогнозується, що соціальні виплати збільшаться з 1 січня 2019 року. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, який повідомив про підготовку «соціально спрямованого, але реалістичного» проекту Державного бюджету на 2019 рік, передає урядовий портал.

Говорячи про те, що рівень економічного розвитку країни і ситуація в Україні дають можливість підвищити соцстандарти, Павло Розенко додав: "Я вже можу сказати точно, що з 1 січня 2019 року зросте розмір мінімальної заробітної плати, і розмір пенсій".

Що ж стосується подання до Верховної Ради проекту головного фінансового документа на наступний рік, то за словами віце-прем'єра, «вперше на всю історію незалежності» це буде зроблено 15 вересня, а то й раніше. При цьому Павло Розенко додав, що бюджет буде соціально спрямованим, але без «надутих цифр».

Також стало відомо, що Павло Розенко заявляв про реальність підвищення мінімальної зарплати в Україні до рівня 4 200 грн. ще до кінця 2018 року. Також в уряді планують внести зміни в законодавство для збільшення пенсій майже трьом мільйонам українців. Йдеться про категорії пенсіонерів, які отримували маленьку зарплату, але мають значний трудовий стаж.

Джерело

Все буде Україна