«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Після історії з Гаєм, вони повинні затямити одне. Всі вони повинні сидіти, зі своїми "свєчкамі", тихо під ковдрами. І мовчати."

Я все ж вислювлюся по тому гучному інтерв”ю Гая.

Ні, ні, про його яйця чи його обізнаність у темі ордла писати не буду.
Напишу, що його інтерв”ю та його заяви, це тест свідомості нашого футбольного суспільства. Чому футболіст Гай такий сміливий і робить такі гучні заяви? Та бо йому просто насрати.

Насрати на журналістів
Насрати на патріотично налаштованих громадян. Насрати фанів, своїх, чужих, та на всіх фанів насрати. Він все життя так жив, чому він має щось змінювати? Йому хтось заважає? Він когось в цій країні боїться? Звісно ні!

Це в Італії, коли ультрас гноблять не любого їм футболіста, той змушений іти до лідерів та домовлятися і просити, щоб цього не робили. Бо боїться. Бо поважає. Бо розуміє, ультрас це сила і з ними потрібно дружити. Або бодай, не сваритися. Чи доживе до такого український клубний футбол? Звісно!

***********************

Ось вам приклади:

Літо 2017 року. Арбітра Жабченка, показово і плюючи на нас всіх, призначають на матч Суперкубка. І лише завдяки не байдужим блогерам та деяким, повторюсь ДЕЯКИМ ЗМІ, вдалося здійняти хвилю обурення.

І вже потім, я дізнався, точка кипіння досягла миті, коли ультрас на повному серйозі збиралися вибігати на поле і 3.14здити Жабченка. Дізнавшись про це, ФФУ просто сіла на жопу і похапцем замінила арбітра-росіянина.

Осінь 2018

ЗМІ показують лайки наших футболістів-інтелектуалів, інстаграма тіматі. Про путіна і решту хероти. І саме завдяки лавині критики в коментарях та соцмережах, саме від простих вболівальників, сталися зміни. В мене не має прямих доказів, але є, як то кажуть в футболі – чуйка. В збірній сциконули гнути лінію “младших лєйтєнантов” і від гріха подалі показово дали новачкам заспівати Червону Руту. З-під палиці? Можливо. Але факт є факт.

***********************

До чого я все це веду. Таких як Гай, я впевнений – вагони в українському футболі. Але після історії з Гаєм, вони повинні затямити одне.

Всі вони повинні сидіти, зі своїми “свєчкамі”, тихо під ковдрами. І мовчати.

Щоб боялися навіть писнути проти України та її боротьби за свободу проти російського агресора. А ще краще, хай засунуть ці “свєчки” собі в одне місце.

Якщо футболіста Гая, після цього інтерв”ю, будуть зустрічати на матчах свистом фани всіх, абсолютно всіх команд, проти яких гратиме Олімпік, повірте він не зможе це ігнорувати.

Для мене публічна людина Гай, із такою відкритою позицією, не варта ані походу на стадіон, щоб бачити гру його команди, ані навіть увімкненого телевізора.

Щоправда я один. А от вболівальників – багато. І вони вже показали, як вміють творити футбольну історію.

Інтерв”ю до речі – тут.

Kostyantyn Andriyuk

Джерело

Все буде Україна