«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Після відпочинку в Криму – в українську вязницю. Київ приймає закон про кордон. Деталі

Три роки в’язниці може загрожувати в Україні громадянам Російської Федерації, який відвідав Крим, Донецьк чи Луганськ і потрапили на ці території НЕ через українські пункти пропуску – після того, як Верховна Рада прийме новий закон, що посилює відповідальність за “нелегітимне перетин кордону”.

Верховна Рада України 6 вересня прийняла в першому читанні законопроект №7017, який пропонує встановити кримінальну відповідальність за незаконний перетин українського кордону. Зараз за це порушення передбачено штраф у розмірі від 50 до 100 євро, або адміністративний арешт на строк до 15 діб. Нові заходи покликані сприяти захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Автори законопроекту – представник президента України в Раді Ірина Луценко та керівник парламентської фракції “Блок Петра Порошенко” Артур Герасимов. За нелегальний перетин кордону документ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років для громадян “країни-агресора” або інших осіб, які діяли в її інтересах. Під країною-агресором мається на увазі Російська Федерація. Як відомо, в січні цього року Верховна Рада на законодавчому рівні визнала Росію агресором і окупантом за її дії в Криму і в Донбасі. Згідно із законопроектом Луценко-Герасимова, за повторне перетин кордону поза встановленими пунктами пропуску порушник може бути засуджений до п’ятирічного терміну ув’язнення, а за перехід кордону зі зброєю – до ув’язнення терміном до восьми років в’язниці.

Джерело

Все буде Україна