«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Пісні чебуреки з картоплею та грибами! Cмачніше ви не пробували.

Пісні чебуреки, з хрусткою тонкою скоринкою з начинкою з картоплі та грибів стануть чудовою прикрасою кожного столу, порадують рідних і близьких, здивують гостей.

Інгредієнти для приготування:

Пшеничне борошно – 2 склянки;

Вода – 1 склянка (дуже гаряча);

Оливкова олія – ​​2 ст.л + 1/2 склянки для обсмажування;

Картопля – 500 г;

Гриби печериці – 8 шт;

Часник – 1-2 зубчики;

Соєвий соус – 1 ст.л;

Сіль, перець – щіпка;

Петрушка – невеликий пучок;

Перець чилі свіжий – 1 шт ПО БАЖАНЮ.

Кроки приготування:
Необхідна кількість картоплі очистіть від шкірки, помийте, поріжте на невеликі скибочки відваріть в солоній воді до повної готовності.

У глибоку ємність просійте через сито необхідну кількість борошна, додайте склянку гарячої води, 2 столові ложки оливкової олії, невелику дрібку солі.

Ретельно перемішайте і замісіть м’яке еластичне тісто. Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште трохи охолонути.

Необхідна кількість ріпчастої цибулі очистіть, дрібно наріжте ножем і відправте в розігріту сковороду з оливковою олією для обсмажування до прозорості.

1 зубчик часнику очистіть і дрібно наріжте ножем.
Необхідна кількість печериць промийте, почистіть і наріжте невеликими шматочками, додайте в сковороду до цибулі і обсмажте все до повної готовності.

Додайте подрібнений часник, перець чилі, необхідну кількість соєвого соусу, чорного меленого перцю, трохи солі за смаком.

З готового картоплі злийте рідину в окрему ємність, зітреш його в пишне пюре без грудочок, додаючи невеликими порціями воду, в якій картопля варилася. Додайте сюди ж приготовані гриби.

Зелень петрушки промийте, трохи обсушити і подрібніть за допомогою ножа, додайте до картоплі, трохи підсолити, поперчіть, ретельно перемішайте і залиште до повного охолодження.

Поверхню робочого столу посипте невеликою кількістю борошна, викладіть готове тісто і розкачайте тонкою довгою ковбаскою як на вареники, поріжте її на 10 рівних частин. Кожну частину розкачати в тонкий круглий пласт.

Викладіть на одну частину круглого пласта невелику кількість начинки, накрийте її другим краєм пласта, трохи придавлюючи, щоб вийшло повітря з чебурека.

Притисніть кінчиками пальців краю чебурека, роликом для нарізки тіста обріжте край. Притисніть за допомогою вилки сформований і обрізаний край чебурека.

Обсмажте чебуреки на розпеченій сковороді на невеликій кількості олії до утворення рум’яної скоринки.

Готові чебуреки перекладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.

Перекладіть чебуреки на красиве блюдо і відразу ж подавайте на стіл, поки вони не охололи. Пише - slovech.co

Все буде Україна