«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Питання є? "Братські" росіяни включили Україну в пятірку ворогів

Дві третини росіян вважають, що сьогодні у Росії є вороги, це випливає з опитування Левада-Центру

У Російській Федерації 24-30 травня було проведено опитування за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб у віці від 18 років. Майже половина росіян, а саме 49%, – вважає Білорусію найближчим союзником, при цьому Україну такою називають лише близько 1%.

У п'ятірці найбільш дружніх країн, за даними опитування "Левада-Центру" виявилися, Китай – 40%, Казахстан – 32%, Сирія – 21% і Індія – 19%. Ще 11% респондентів найбільш дружнім для РФ державою назвали Вірменію, Кубу і Узбекистан. А ось Україна посіла друге місце серед "найбільш недружніх, вороже налаштованих" по відношенню до Росії країн.

Цей список очолили США, яких "ворогами" назвали 78% росіян. Україну назвали недружньої 49% респондентів. Далі йдуть Великобританія (38%), Латвія (26%) і Польща (24%). До США ставляться добре лише 20% російських громадян. До країн Євросоюзу хороше ставлення у 28% жителів Росії, 55% відносять погано до європейських країн.

Також в десятку недружніх країн увійшли Литва (23%), Німеччина (17%), Естонія (15%), а також Грузія і Франція, на яких вказали на 8 % опитаних. Опитування проходило з всеросійською вибіркою міського і сільського населення об'ємом 1600 осіб у віці від 18 років і старше в 136 населених пунктах, 52 суб'єктах РФ методом особистого інтерв'ю.

Джерело

Все буде Україна