«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Південна Корея запровадила нові санкції проти РФ

Уряд Південної Кореї вирішив запровадити додаткові фінансові санкції проти РФ. Зокрема, ухвалено рішення призупинити операції з російським Центробанком через повномасштабний напад РФ в Україну.

Як повідомляє The Wall Street Journal, з 8 березня країна заблокувала транзакції з Центральним банком (ЦБ) РФ, а також із Фондом національного добробуту (ФНБ) та Російським фондом прямих інвестицій. Крім того, з 13 березня країна також планує разом із ЄС закрити доступ російських банків до глобальної міжбанківської мережі SWIFT.

Раніше ці санкції анонсували на сайті уряду Південної Кореї. "Конкретні деталі будуть оголошені якнайшвидше після розгляду та консультацій з відповідними міністерствами.", – йшлося у повідомленні.

Загалом серед санкцій: призупинення фінансових операцій із 7 великими російськими банками, настійна рекомендація призупинити торгівлю російськими державними облігаціями, банківські SWIFT-мережі тощо.

Нагадаємо, президент США Джо Байден планує запровадити новий пакет санкцій проти Росії. Цього разу обмеження можуть зачепити російських олігархів та їхніх сімей, крім того обговорюють і санкції проти енергетичного сектора РФ. Він залишається головним джерелом валюти у країну-агресор.

Про це повідомляють американські ЗМІ. Так, за даними агентства Bloomberg, їм можуть заборонити, зокрема, перетинати кордон США. NBC News повідомляє, що у США активно лобіюють також і нафтове ембарго проти Росії. Це може стати наймасштабнішим із усіх вже завданих по російській економіці ударів.

Все буде Україна