«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Побачити сина – 87-річна мати британського добровольця приїхала до нього у Харків

87-річна британка Роуз Фуше подолала десятки тисяч км, аби приїхати у Харків і побачити свого сина Пітера.

 Він став волонтером-парамедиком та співзасновником організації “Проєкт Костянтин”, яка підтримує цивільних та медиків під час війни.

Про це розповідає ШоТам

Пітер воює в Україні уже два роки. Не витримав, побачивши смерті українських дітей на початку повномасштабного вторгнення. Чоловік сам має доньку Ніколу.

“Я сказав: “Це через любов до тебе, моя дитино. Ти – моє дитя і я люблю тебе. І я хочу залишитися з тобою, але ти у безпеці, а діти, які там ні. І їм потрібен захист”, – каже парамедик.

У Броварах допоміг створити військовий шпиталь. Потім пройшов підготовку та вирушив під Харків, Бахмут та Сєвєродонецьк.

Разом із українкою з Британії Тетяною Міллірд Пітер створив організацію “Проєкт Костянтин”. Її назвали у честь загиблого у боях в Херсоні друга. Вдвох вони допомагали матеріально іншим медикам та не раз рятували одне одного під час бою, поки одного дня Тетяна не загинула на завданні.

Тепер Пітер працює сам. Старається підтримати військових своїми жартами.

“Кажy їм, London is the capital of Great Britain – усі завжди сміються над цим. Або “Добрий день, еврібаді”, – розповідає парамедик. 

Пітеру надають сили повідомлення від врятованих військових та пам’ять про Ніколу, яка чекає його вдома. Проте, певно, зустріч із мамою запам’ятає на усе життя.

“Я приїхала побачити свого сина, просто показати свою любов. Я скучила, але він робить тут чудові речі. Він дбає про людей”, – каже Роуз Фуше.

Вона зустрілася із сином на прифронтовій Харківщині. До України дісталися із Південної Африки. Кілька днів гостювала у його житлі, а потім повернулася додому.

Як повідомляло BitukMedia, 8 днів, 6 годин, 36 хвилин і 14 секунд знадобилося Маркусу Сміту, аби пішки здолати шлях від Будапешта до Ужгорода. Британець захотів приєднатися до бійців ЗСУ. Каже, зробить усе, що в його силах, аби зупинити країну-агресорку.

Все буде Україна