«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Поблизу Дніпра вантажівка протаранила рейсовий автобус з людьми: подробиці аварії

За попередньою інформацією – обидва водії були тверезі, а аварія сталася, бо кермувальник фури заснув за кермом

Вісім людей у лікарні з забиттями та переломами ребер, рук і ніг. У рейсовий автобус у селі Обухівка, що поблизу Дніпра, в'їхала вантажівка. Її водій заснув за кермом – саме таку версію попередньо називають патрульні. У салоні маршрутки було близько 30 пасажирів.

Поряд із перекинутим автобусом – кілька десятків людей. Усі вони їхали у рейсовому "Богдані" з села Зоря до Дніпра, тоді як в автобус врізалася вантажівка. 23-річна Анастасія щоранку цим маршрутом їздить на роботу.

Нині вона зі струсом головного мозку та забиттями – у лікарні: "Сильний удар був, але це все так смутно. Це частки секунди. Хотіла схопитися за переднє сидіння, коли вже розуміла, що ми падаємо. Але не вийшло".

Інша потерпіла Наталія згадує: "Сидіння повиривало разом зі стільцями. Впали. Перекинулися. Розбили скло. Спробували вийти. Я лежала, потім на мені дівчина, потім ще". Автобус зніс бетонну опору зовнішнього освітлення і зупинився на краю рову. Травмовані були 15 пасажирів, нині вони у лікарні. Одна жінка перебуває у тяжкому стані.

"Вона госпіталізована у відділення реанімації та інтенсивної терапії… Черепно-мозкові травми, забої кінцівок, грудної клітки, переломи ребер. Стан тяжкий, інші – середньої тяжкості . Життю загрози немає", – звітує хірург дніпровської міської лікарні №6 Дар'я Жаворонок.

Водії вантажівки і автобуса не постраждали. За попередньою інформацією – обидва тверезі, а аварія сталася, бо водій фури заснув за кермом, адже довго був у дорозі. "За попередніми даними водій вантажівки заснув за кермом та здійснив наїзд на маршрутку. Зачепив, потяг та перевернув", – пояснює патрульний Юрій Шатохін.

"Ми можемо опитати усіх свідків, які надаватимуть різну інформацію. А щоб встановити швидкість руху, як відбулось зіткнення, його характер – в передню, в задню, в бокову частину – треба провести експертизи, які будуть призначені в рамках розслідування кримінального провадження", – наголошує речник ГУ Нацполіції області Ганна Старчевська.

Розслідують ДТП за статтею про порушення правил безпеки дорожнього руху.

Джерело

Все буде Україна