«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Поляка-нелюда, що кинув помирати українку, суворо покарають

Жінка працювала у його фірмі і отримала інсульт

Районна прокуратура у польському місті Срьода Великопольська cкерувала до суду справу проти місцевого бізнесмена, який не надав невідкладну допомогу українці. Жінка працювала у його фірмі і отримала інсульт. Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Підприємцеві висунули дев’ять обвинувачень, йому загрожує до трьох років позбавлення волі. Одне зі звинувачень стосується того, що працедавець не зареєстрував в системі соціального страхування Польщі восьмеро осіб, які не мали польського громадянства. Усі вони були українцями.

Друге, полягає в тому, що бізнесмен "не забезпечив негайної медичної допомоги, і переміщаючи ушкоджену він поставив її під безпосередню небезпеку втрати життя або тяжкої шкоди здоров'ю".

На початку січня в Оксани стався крововилив у мозок. Польський роботодавець українки, не бажаючи оплачувати її лікування і з метою уникнути відповідальності перед інспекцією праці, вирішив приховати, що вона у нього працювала.

Після того як у жінки стався інсульт працедавець відвіз її автомобілем в сусідній населений пункт і залишив паралізовану на автобусній зупинці, викликавши поліцію нібито до п’яної особи.

Джерело

Все буде Україна