«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Політолог : Подія, яка заслуговує на увагу. Суддя, який не прогнувся під Богдана подав у відставку .

На своїй сторінці в Фейсбук Михайло Басараб зробив допис. Публікуємо мовою оригіналу. Орфографію та синтаксис збережено :

Симптоматична подія, яка заслуговує на увагу. Суддя Конституційного Суду Микола Мельник подав у відставку. Це один з тих суддів, який не прогнувся під Богдана у відомій справі з неконституційним розпуском Верховної Ради. Мельник написав тоді дуже змістовну особливу думку. Скажу про Миколу Мельника лаконічно: особистість і професіонал.

Те, що Мельник пішов за власним бажанням – дуже поганий сигнал. Агонізуючий режим, очевидно, готується до свавілля і авторитарного протискання через КСУ неконституційних рішень влади.

Нагадаємо:

Суддя КСУ Мельник подав у відставку – ЗМІ

Конституційний Суд України на спеціальному пленарному засіданні 24 грудня звільнив суддю Миколу Мельника, який подав у відставку за власним бажанням, повідомляє “Судово-юридична газета”.

Суддя Конституційного Суду України Микола Мельник 24 грудня подав у відставку. Про це повідомляє “Судово-юридична газета” з посиланням на джерело у КСУ.

Його заяву про звільнення за власним бажанням задовольнили на спеціальному пленарному засіданні КСУ.

Мельника призначили суддею Конституційного Суду в березні 2014 року за квотою Верховної Ради України.

Конституційний Суд України складається з 18 суддів. Президент, Верховна Рада і з’їзд суддів призначають по шість суддів. Суд уповноважений здійснювати конституційне провадження, якщо до його складу входить щонайменше 12 суддів.

Без Мельника в суді залишиться 15 суддів.

За матеріалами сторінки в Фейсбук Михайла Басараба

Все буде Україна