«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Польська православна церква заборонила молитися з УПЦ КП і УАПЦ. Деталі.

У польській церкви вважають, що “нестабільність” церковного життя в Україні “руйнівно впливає на життя православної церкви в цілому”

Польська автокефальна православна церква заборонила своїм священикам вступати в літургійні та молитовні контакти зі священиками Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви. Таке рішення прийнято на архієрейському соборі, який відбувся вчора, 15 листопада, повідомляється на сайті церкви.

“Святий архієрейський Собор отримує тривожні новини про церковне життя в Україні, яка часто зачіпає життя православ’я в Польщі”, – йдеться в резолюці собору.

У польській церкві вважають, що “нестабільність” церковного життя в Україні “руйнівно впливає на життя православної церкви в цілому”. Там закликали провести собор всіх помісних православних церков, щоб знайти рішення “питання про розділеному православ’ю на українській землі”.

“Особи, позбавлені єпископських і священицьких свячень, не можуть бути лідерами у встановленні миру в Православній церкві України. Їх ді викликають ще більшу плутанину і скандал”, – йдеться в резолюці собору польської церкви.

“Святійший архієрейський Собор забороняє священикам Польської автокефальної православної церкви вступати в літургійні та молитовні контакти з” духовенством “так званого Київського Патріархату і так званої” Автокефальної православної церкви “, яка в минулому зробила багато зла”, – постановили архієреї Польської православної церкви.

Джерело

Все буде Україна