«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Порошенко і Епіфаній внесли Томос у Софію Київську: що зараз відбувається. Пряма-трансляція Літургії!

Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній і президент України Петро Порошенко урочисто внесли Томос про автокефалію ПЦУ в Софію Київську.

 

Вони розгорнули і закріпили його. Після цього почалася Різдвяна літургія, - пише Обозреватель

У храмі присутні родина глави держави, голова Верховної Ради Андрій Парубій, члени уряду, народні депутати.

Митрополит Київський і Всієї України Епіфаній заявив, що Православну церкву України чекає багато роботи по зміцненню її єдності. "Двері нашої єдиної помісної православної церкви відкриті для всіх, хто хоче разом у ній служити Богу і його народу. Попереду ще багато спільної роботи для зміцнення цієї єдності", – підкреслив він.

Митрополит Епіфаній зазначив, що на шляху створення нової церкви "протистояння, відчуження і ворожнеча" повинні бути відкинуті, "оскільки лише через прощення один одного ми зможемо затвердити єдину помісну автокефальну Українську православну церкву".

Епіфаній привітав присутніх на літургії з Різдвом і Новим роком.

"Наші спільні теплі привітання передаємо Збройним силам України та всім нашим мужнім захисникам, які жертовно захищають батьківщину. Підносимо до Бога свої молитви за них і просимо у нього охороняти їх", – сказав він.

Митрополит також привітав зі святом українських громадян, які перебувають на окупованій Російською Федерацією території України і в полоні.

"Від Золотоверхого Києва посилаємо також привітання та молитовні побажання тим, хто святкує народження сина божого в умовах окупації, в полоні і просимо Господа для них підтримки і захисту", – підкреслив митрополит Епіфаній.

Пряма- трансляція на сторінцІ Петра Порошенка у фейсбуці - https://www.facebook.com/pg/petroporoshenko/videos/

Все буде Україна