«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Порошенко особисто віддав наказ підривати склади в Балаклії і Генпрокурор Луценко про це знав. Савченко розповіла деталі

Арсенал ЗСУ в місті Балаклія Харківської області був підірваний за особистим наказом екс-президента Петра Порошенка. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна заявила позафракційний нардеп Надія Савченко.

За словами нардепа, підрив був здійснений зсередини військовослужбовцями 21-го окремого мотопіхотного батальйону “Сармат”. Савченко стверджує, що на той момент про це знав головний військовий прокурор Анатолій Матіос і генпрокурор Юрій Луценко.

Народний депутат також розповіла, чому замовчувалися факти про подію.

“Підходив час звіту та перевірки боєскладів, їх бойової готовності. Підходив час, вже не можна було підробити. Там була така разворованная ситуація вже, вже був контроль наших європейських партнерів, тобто вже не змогли підробити. Не було б чим потім це крити. Зрештою, вони повністю сфальсифікували експертизи. Не показали оригінали експертиз, які були зроблені. Я знаю правду, я знаю людей, які працювали, щоб отримати цю правду”, – заявила вона.

Як відомо, у березні 2017 року в Балаклії Харківської області спалахнула пожежа на складах боєприпасів, вибухівка стала детонувати. На той момент генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що диверсія була влаштована з допомогою російського безпілотника.

Джерело

Все буде Україна