«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Порошенко підписав доленосний закон, який змінить все

Закон про Антикорупційний суд відтепер офіційно набув чинності

В понеділок, 11 червня, президент України Петро Порошенко підписав закон “Про Вищий антикорупційний суд”. Відбулася ця подія під час зустрічі президента зі студентами Української академії лідерства в понеділок у Києві.

“У вашій присутності я підписую закон України про Вищий антикорупційний суд України”, – заявив Порошенко, після чого поставив підпис під документом. За словами президента, закон повністю відповідає рекомендаціям Венеціанської комісії.

“Наші партнери з Європейського Союзу, єврокомісари відзначили величезну роботу і демонстрацію політичної волі, здійснену останніми тижнями”, – підкреслив він.

Нагадаємо, 7 червня у другому читанні Верховною Радою був прийнятий законопроект про Антикорупційний суд. “За” проголосували 315 нардепів.

Створення Антикорупційного суду в Україні є найважливішим елементом пакета реформ, узгоджених з міжнародними партнерами. До того ж це є обов’язковою умовою для надання фінансової допомоги Україні Міжнародним валютним фондом. Тому МВФ активно брав участь в створенні законопроекту і стежив, щоб в документ було внесено поправки про ключову роль ради міжнародних експертів у виборі кваліфікованих суддів для Антикорупційного суду.

Все буде Україна