«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Порошенко підписав закон про перехід громад до Православної церкви України

У законі наводиться список документів для реєстрації статуту релігійних громад і порядок їх переходу з однієї церкви в іншу

Український президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо підпорядкованості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи".

Як повідомляється на сайті Президента України, саме цей документ регламентує механізми зміни підпорядкованості релігійних організацій релігійним центрам або управлінням, які діють як на території країни, так і за її межами.

Відповідно до даного закону, змінювати підпорядкованість і вносити зміни або доповнення до статуту може тільки релігійна громада, причому для цього необхідно набрати не менше двох третин голосів прихожан, які вираховуються від необхідної для визнання повноважним загальних зборів релігійної громади.

Крім того, члени релігійної громади зобов'язані залишити свої підписи під рішенням про зміну підпорядкованості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту.

Також в законі наводиться список документів, необхідних для реєстрації статуту (положення) релігійної громади.

Закон вступає в силу з дня після його офіційної публікації.

Нагадаємо, відповідний закон був ухвалений Верховною Радою 17 січня голосами 229 народних депутатів.

Як ми вже писали, Порошенко пояснив ухвалення даного закону необхідністю впорядкувати переходи з однієї церкви в іншу

Пише - Сегодня

Все буде Україна