«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Порошенко підписав закон про військову службу: що зміниться для звичайних українців

В Україні все частіше почали говорити про нову хвилю мобілізації

В Україні прийняли важливий закон про військову службу і обов’язки. Про це повідомляє прес-служба президента країни Петра Порошенка. Так, голова держави підписав Закон “Про внесення зміни до статті 214 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо вдосконалення окремих питань виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності іноземців або осіб без громадянства, які проходять військову службу в Збройних силах України”.

"Метою Закону є підвищення рівня соціального захисту іноземців або осіб без громадянства, які проходять військову службу в Збройних силах України", – йдеться у повідомленні.

Цей документ удосконалює чинне законодавство і встановлює єдиний розмір одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності для всіх військовослужбовців Збройних сил України, в тому числі і для іноземців або осіб без громадянства, які проходять службу в Збройних силах України.

Варто відзначити, що раніше міністр оборони України Степан Полторак прояснив ситуацію з нової мобілізацією. В одному з інтерв'ю він відповів на багато хвилюючих питання: чи буде в Україні нова хвиля мобілізації і до чого варто готуватися.Степан Полторак пояснив, що особисто він не бачить необхідності проведення нової хвилі мобілізації. Також глава оборонного відомства розповів, скільки отримує на даний момент офіцер, а скільки контрактник.

"Зараз я не бачу такої необхідності, незважаючи на погрози, які є з боку Росії. По-перше, нами вже проведена серйозна робота — створений резерв, перша черга — 150 тис. По-друге, є резерв озброєння, техніки. Рівень мотивації і підготовки особового складу значно вище. У нас є облік мобілізаційного ресурсу — військкомати вже мають можливості досить швидко розгортатися і працювати на повну потужність", - повідомляє Полторак.

Вона розповіла, що зараз військовослужбовець, який щойно підписав контракт, отримує 7500-7600, а при продовженні контракту він отримує грошове заохочення. При цьому офіцер, наприклад командир бригади, який проходить службу в зоні антитерористичної операції, отримує 16 тисяч гривень.Полторак пояснив, що в антитерористичній зоні існують надбавки.

Причому однакові для всіх. Надбавку у вигляді 10 тисяч гривень отримує і солдатів, і генерал. Буквально днями стало відомо, що в Києві провалили весняний призов в армію. Відправка молодого поповнення у війська була зірвана через те, що були неукомплектовані квітневі планові команди, хоча КМДА неодноразово доручала районним в місті Києві державним адміністраціям вжити заходів для забезпечення планового завдання.

Джерело

Все буде Україна