«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Порошенко пояснив, як розіжме "мертву хватку" Путіна

 

Президент має амбітний план щодо сусіда-агресора

Надання Томосу Православній церкві України стане ще  одним актом проголошення незалежності.

Таку думку висловив президент Петро Порошенко. За його словами, російський президент Володимир Путін порівнював Російську православну церкву з ядерною зброєю. 

"Росія "мертвою хваткою" вчепилася в свою церковну мережу в Україні, розглядаючи її як канал впливу", - заявив український президент Петро Порошенко в колонці для спецпроекту НВ "Світ в 2019".

 

"Вовків імперіалізму потрібно вміти обчислювати, навіть якщо вони в овечих шкурах. Про це в своєму" Погляді на всесвітню історію "писав ще Джавахарлал Неру, один з лідерів індійського руху за незалежність. Для України, постколоніальної країни, яка не завершила боротьбу за свободу від колишньої метрополії, така установка надзвичайно важлива. Росія мертвою хваткою вчепилася в свою церковну мережу в Україні, розглядаючи її як розгалуженого каналу впливу. Російська православна церква - частина політичної системи РФ. Сам Путін порівняв РПЦ з ядерною зброєю", - зазначив Порошенко.

Президент зазначив, що "було б злочином дивитися на все це крізь пальці".

"Переговори про автокефалію почалися кілька років тому і в 2018-му вийшли на фінішну пряму. Вселенський патріарх Варфоломій і Синод прийняли рішення про незалежну українську церкву, відкинувши всі претензії Москви на Україну як канонічну територію РПЦ. Томос про автокефалію - немов ще один Акт проголошення незалежності. Його варто розглядати як найвагомішу частину державної стратегії. Її суть найточніше передає з'єднання двох крилатих фраз Миколи Хвильового: "Геть від Москви! Дайош Європу", - додав Порошенко.

Все буде Україна