«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Порушникам більше не вдасться уникнути штрафів! Що відомо!

Нещодавно повідомлялося про проблеми, виявлені після запуску системи автоматичної фіксації порушень ПДР. Одна з них полягала в тому, що виконавча служба не мала можливості примусово стягнути з порушника штраф, якщо він у відведені законом терміни не сплатив його добровільно. Так, у частині третій статті 4 Закону України «Про виконавче провадження» було передбачено використання тільки паперових виконавчих документів, тоді як при автофіксації всі процедури проводяться в цифровому форматі, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Цим недоліком вітчизняні автомобілісти активно користувалися. Згідно з даними МВС, з розісланих 398 тисяч 410 «листів щастя» було оплачено лише 210 тисяч.

У силовому відомстві в терміновому порядку зареєстрували в парламенті законопроект, що враховує необхідні зміни. Він був прийнятий 15 липня. Закон, який запровадив електронну форму виконавчого документа, вступив в силу з 1 серпня.«На виконання закону Мін’юсту необхідно ще прийняти Порядок пред’явлення до виконання виконавчих документів, виданих у формі електронного документа, перш ніж почнеться прийняття таких документів від патрульної поліції», – розповів приватний виконавець Андрій Авторгов.Уже найближчим часом ігнорувати сплату штрафів за порушення ПДР буде собі дорожче. Простіше і економніше швидше сплатити штраф. Адже згідно з чинним законодавством, якщо це зробити в 10-денний термін, діє 50-відсоткова знижка. Якщо ж штраф в примусовому порядку буде стягувати виконавча служба, то його розмір автоматично зростає в два рази.

Все буде Україна