«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Представляє загрозу" : держсекретар США - санкцій проти Коломойського і його сім'ї це допомога Україні..

Вашингтон 5 березня ввела санкції проти українського мільярдера Ігоря Коломойського і його сім'ї.  Це рішення покликане усунути загрози для України.

 Таку заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена було опубліковано на офіційному Сайті  американського посольства в Україні.

Image

 

В "чорний список", крім Коломойського, потрапила його родина: дружина Ірина Коломийська, син Цві і дочка Анжеліка.  Їм відтепер заборонений в'їзд на територію Сполучених Штатів.

 В якості причини санкцій вказана "значна корупційна діяльність" в ті часи, коли олігарх очолював Дніпропетровщину.

 Однак Блінкен відкрито заявив, що мільярдер і сьогодні становить значну загрозу Україні.

 "Стурбований нинішніми нескінченними спробами Коломойського підірвати демократичні процеси і інститути України", - йдеться в повідомленні держсекретаря США.

 Блінкен підкреслив, що санкції проти мільярдера Коломойського - це допомога Україні на її шляху до Євросоюзу і НАТО.  Усувається загроза політичної, економічної та судової сфер.

 Глава Держдепу запевнив, що і далі має намір докладати зусилля, щоб допомогти Україні залучити до відповідальності корупціонерів.

 Варто відзначити, що США вже чимало часу ведуть боротьбу проти Коломойського.  Зокрема, в Америці йде велике розслідування за фактом можливого відмивання олігархом коштів, які були незаконно виведені з України.  Мова про справу "ПриватБанку", який Україні довелося націоналізувати для порятунку фінансової системи країни.

За матеріалами dialog.ua

Все буде Україна