«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Прихильники теорії, що Пекло міститься під льодовиками Антарктиди, отримали додаткові аргументи

Під землею Східної Антарктиди знаходиться джерело геотермальної енергії, і саме воно може провокувати швидке танення льодовиків.

Про це розповіли вчені, які займаються процесами глобального потепління, передають Патріоти України з посиланням на Science Alert.

Вони підкреслили, що під шаром льоду, що досягає 3 км, існує щось, що плавить льодовики зсередини, через що тала вода стрімко надходить в підлідні озера. Дослідники підкреслили, що цей процес танення міг тривати протягом тисяч, або навіть мільйонів років, і безпосередньо він не може вплинути на повне зникнення льодовиків, але в майбутньому через ці процеси Антарктида стане більш чутливою до наслідків кліматичних змін. Фахівці не виключили, що джерелом такого тепла можуть бути гаряча вода і радіоактивні породи. Вони можуть вивергатися з глибин земної кори.

Втім, дослідники поки це не стверджують і вже заявили, що для дослідження цього феномена їм будуть потрібні додаткові експерименти. Нагадуємо, що раніше фахівці заявили про те, що за останні кілька років швидкість танення льодовиків могла збільшитися в кілька разів.

Все буде Україна