«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

ПРИКОРДОННИКИ ПОРАДИЛИ УКРАЇНЦЯМ ПОКИ НЕ ЇЗДИТИ ДО РФ

В ДПСУ пропонують утриматися від поїздок.

Прикордонники не впустили до України 100 росіян від початку дії заборони в`їзду
прикордонній службі рекомендують громадянам України утриматися від поїздок до Російської Федерації.

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" сказав помічник голови ДПСУ Олег Слободян.

Слободян заявив, що РФ стала часто відмовляти українцям у перетині кордону, не пояснюючи причин.

"Хоча Російська Федерація заявляла, що вони не будуть запроваджувати дзеркальних заходів щодо громадян України, але ми спостерігаємо, що російські прикордонники без пояснення причини відмовляють громадянам України в перетині кордону Російської Федерації на в'їзд", - розповів він.

Також помічник голови ДПСУ додав, що українські прикордонники відмовляють, при цьому надаючи копію документів про відмову, натомість росіяни - просто завертають без пояснень.

"Виходячи з ситуації, яка склалась, ми передбачаємо, що це не єдиний ризик для громадян України. Інший ризик потрапити під пресинг російських спецслужб на кордоні або після його перетину. Тому голова Держприкордонслужби Петро Цигикал рекомендує українцям утриматись від поїздок до Російської Федерації принаймні на період поки запроваджений воєнний стан", - додав Слободян.

Нагадаємо, що від 26 листопада цього року строком на 30 днів на території десяти областей України діє 

У ДПСУ порахували, наскільки скоротився потік росіян до України після введення обмежень на в’їзд
режим воєнного стану. Причиною такого рішення стала збройна провокація Росії в Керченській протоці, коли військові РФ атакували два катери і один буксир ВМС України. Така поведінка Кремля викликала гостру критику з боку країн Великої сімки. Наразі в московському СІЗО "Лефортово" утримуються 24 військових. Їх звинувачують у порушенні кордонів Росії. 

Все буде Україна