«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Приватбанк" попереджає про нову схему шахраїв – з фейковим сайтом

Клієнтам надсилають підроблені листи про "випадковий" переказ грошей на їхній рахунок

Найбільший банк країни – "Приватбанк" попереджає клієнтів про нову схему шахрайства. Цього разу зловмисники вдалися до використання підробленого сайту "Приват24". Про таке інформує прес-служба банку.

"Фахівці кібербезпеки "ПриватБанку" повідомили про появу в Україні нової шахрайської схеми з використанням підроблених листів про "випадковий" переказ грошей і підроблених сайтів, які зовні нагадують веб-сайт Приват24", – зазначається у повідомленні.

Працює схема так: клієнтам через різні месенджери, електронну пошту та інші канали комунікацій приходить повідомлення про поповнення карти невідомою особою на кілька тисяч гривень. Далі шахраї пропонують перейти за посиланням на фальшиву квитанцію з фішинговим сайтом "Приват24".

"Приватбанк" попереджає своїх клієнтів не відкривати такі повідомлення від шахраїв і не реагувати навіть на найбільш привабливі повідомлення про несподівані грошові перекази. Також у жодному разі не можна вводити свої логін та пароль на підроблених банківських сайтах", – наголошують в банку.

І додають, що справжній "Приват24" знаходиться тільки за однією адресою www.privat24.ua.

Джерело

Все буде Україна