«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

“Про негайне відсторонення міністра МВС Авакова”: на сайті президента України з’явилася петиція

“Про негайне відсторонення від виконання службових обов’язків з подальшим звільнення з посади Міністра внутрішніх справ А.Б. Авакова.” – така петиція з’явилася на сайті президента України Володимира Зеленського у відповідь на вбивство пяними патрульники 5-річного хлопчика.

Поліцейських, які вбили 5-річного Кирила Тлялова в Переяслав-Хмельницькому, звати Володимир Петровець та Іван Приходько. Новинний Telegram-канал The Newsroom детальніше дізнався про біографію підозрюваних.

42-річний старший сержант Петровець близько року працює у відділі поліцейського реагування Переяслав-Хмельницької поліції. За освітою він водій-пасічник, але це не завадило йому ще в 1999 році стати інспектором ДАІ. У 2005-2006 році працював в розформованому спецпідрозділ МВС «Кобра», після чого знову став патрулювати дороги.

Під час реформи МВС в 2015 році Петровця звільнили, але потім призначили командиром відділення роти особливого призначення №1 в Києві. Через два роки він повернувся на дороги Київської області поліцейським взводом №5. З березня 2018-го він працює в секторі превенції водної поліції Переяслав-Хмельницького.

Другому підозрюваному лейтенанту Приходько 31 рік. Після закінчення навчання в Київському індустріальному технікумі й служби в армії він працював у ДАІ. З 2010 року був водієм у секторі матеріального забезпечення Голосіївського райуправління МВС. Через рік повернувся в дорожній патруль.

У 2015 році Приходько призначили командиром відділення взводу в п’яту роту київської поліції. 17 лютого 2016-го його звільнили через «невідповідність», але на наступний день Окружний адмінсуд Києва повернув Приходько в поліцію. Він знову працював патрульним, а в 2017 році отримав освіту в Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті ім. Григорія Сковороди. З минулого року Приходько – патрульний поліцейський.

Суспільство вимагає звільнення Авакова, як особу відповідальну за вчинення злочину поліцейськими. Спираючись на досвід цивілізованих країн, в яких після подібного випадку відбулась би блисковична відставка, українці не хочуть більше бачити міністра МВС на своїй посаді

Джерело

Все буде Україна