«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Продуковий кошик: що подорожчає і як зміняться ціни в 2019 році

Ціни на популярні продукти ще більше збільшаться.

 

В Україні до 2019 піднімуться ціни на деякі продукти. Однак найбільше подорожчає м'ясо - його зростання в ціні буде випереджати зростання на всі інші продукти. Про це повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, інформує Ukr.Media.

М'ясо в середньому по країні зросте в ціні на 10-12% і при цьому, випередить інші продукти. Інше розчарування полягає в тому, що подорожчає практично будь-яке м'ясо - і в тому числі, м'ясо птиці.

Підніметься також ціна на чорний хліб, незважаючи на те, що його ціна і так вища, ніж у країнах східної Європи. І з цим, за словами експерта, нічого не поробиш - імпортувати хліб ніхто не буде.

Вартість молочних продуктів може зрости, але це пов'язано з сировинними проблемами. Неприємно здивує ціна на круп'яні вироби та картоплю. Картопля, до речі, дорожчає через попит на неї- у минулому році продукт зріс у ціні лише на 15%, хоча інші овочі борщового набору дорожчали куди стрімкіше. Картопля в 2019 подорожчає на 30%. Манка, перловка і ячна, дуже зростуть в ціні, разом з гречкою і кукурудзяною крупою. Єдина крупа, яка збереже свою ціну - це пшоняна крупа, оскільки зараз вона коштує майже як рис.

Все буде Україна