«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Пустять, але не всіх: хто з росіян-чоловіків зможе в'їхати в Україну

З п'ятниці, 30 листопада, на всіх пунктах прикордонного пропуску України буде діяти посилений контроль за громадянами Росії.

Про це OBOZREVATEL розповіли в Держприкордонслужбі України. Відзначається, що про повну заборону в'їзду мова не йде.

"На пунктах пропуску в Україну буде виділятися група ризику. З цими іноземними громадянами буде проводитися посилене інтерв'ю для з'ясування мети їх візиту в нашу країну. А також їх перевірятимуть по всіх існуючих базах, чи не порушував громадянин правила в'їзду на тимчасово окуповані території України. Якщо особа не зможе підтвердити мету своєї поїздки, їй буде заборонений в'їзд", - зазначив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

У Держприкордонслужбі уточнюють, що чоловіки з російськими паспортами у віці від 16 до 60 років також входять до групи ризику.

Заборонено буде в'їзд тим, хто в'їжджав до Криму через Керченський міст або на літаку з території Росії.

Вільним буде в'їзд для дипломатів, для обслуговуючого персоналу транспорту (поїздів, літаків), для тих, хто має дозвіл на тимчасове проживання в Україні. Також пустять тих, хто їде на похорони родича або збирається відвідати хвору близьку людину.

Артисти, спортсмени будуть проходити однакову перевірку з усіма, вони повинні будуть підтвердити мету своєї поїздки.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова вже заявила, що Росія не буде вводити в якості відповіді обмеження на в'їзд громадян України чоловічої статі у віці від 16 до 60 років.

У той же час сенатор Олег Морозов вважає, що Росія може відповісти симетрично, оскільки подібними діями Україна "перейшла червону межу".

Все буде Україна