«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Путін погрожує світу ядерною зброєю. Наказав перевести у готовність "сили стримування"

Президент РФ Володимир Путін наказав перевести «сили стримування» в особливий режим несення бойового чергування, мотивуючи це «агресивними висловлюваннями» лідерів країн НАТО на адресу РФ.

Наказ він віддав на зустрічі з начальником Генштабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим та міністром оборони Сергієм Шойгу, повідомляє Укрінформ із посиланням на Інтерфакс.

«Вищі посадові особи провідних країн НАТО допускають агресивні висловлювання на адресу нашої країни, тому наказую міністру оборони та начальнику Генштабу перевести сили стримування російської армії в особливий режим несення бойового чергування», - сказав Путін.

При цьому він згадав «такі недружні дії західних країн як нелегітимні санкції у сфері економіки».

Стратегічні сили стримування, як сказано на сайті Міноборони, це «основа бойової могутності ЗС РФ, призначені для стримування агресії проти РФ та її союзників, а також розгрому агресора у війні із застосуванням різних видів зброї, у т.ч. ядерної». Основу СНС, оснащених ракетними та авіаційними комплексами міжконтинентальної дальності, становлять стратегічні ядерні сили.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська четвертий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки.

В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію. За останню добу українські військові відстояли Київ, Чернігів, Маріуполь та Харків.

За даними Міноборони України, Росія за три дні війни втратила 4300 військових.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Президент України Володимир Зеленський та Олександр Лукашенко 27 лютого домовилися, що українська делегація зустрінеться з російським без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні, в районі річки Прип'ять.

Все буде Україна