«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

''Путін потрапив у пастку'': журналіст пояснив провал Кремля у Керченському конфлікті

Своєю агресією в Азовському морі Кремль намагався спровокувати Україну на удар у відповідь, щоб потім звинуватити її в розпалюванні конфлікту поміж країнами. Це була пастка, в яку у підсумку потрапила сама Росія, адже світ став на захист України.

Про це у блозі на OBOZREVATEL написав український журналіст Олександр Демченко. На його думку, Україна надала достатньо доказів вини Росії, тому президент США Дональд Трамп скасував особисту зустріч з лідером РФ Володимиром Путіним.

"Трамп сказав, що до звільнення українських моряків і до їхнього повернення в Україну разом із захопленими суднами він не буде проводити повноформатні зустрічі з Путіним. Рішення американського президента ухвалене колегіально, що демонструє: докази, надані українською владою, достатні і правдиві, а ситуація уздовж нашого кордону явно погіршилася і вимагає особливої уваги і реакції світової спільноти. Трамп чітко дав зрозуміти, що агресор у цій ситуації — Росія, а Україна — жертва агресії. Хоча провокаціями в Азові Росія намагалися довести протилежне", — зазначив Демченко.

За його словами, Трамп отримав додаткові важелі впливу на російського президента. Бо росіяни вперше, не прикриваючись розповідями про "зелених чоловічків" або про так званих сепаратистів, вчинили акт агресії проти України.

''Путін потрапив у пастку'': журналіст пояснив провал Кремля у Керченському конфлікті"Вашингтон поставить чіткі умови Москві: або виконуйте вимоги американської влади, або ми введемо проти вас нові санкції і другий пакет штрафних заходів у зв'язку з отруєнням Скрипалів у Великобританії. Для Білого дому зараз важливо змусити Росію припинити порушення Договору про розгортання ракет середньої та малої дальності. США хоче згуртувати НАТО, приборкати агресію поблизу ізраїльських кордонів і відбити бажання Кремля біснуватися в Україні", — переконаний журналіст.

Все буде Україна