«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Путін взявся за Закарпаття: стало відомо про секретні переговори

Недавня зустріч прем'єр-міністра Угорщини Петера Сійярто з президентом Росії Володимиром Путіним не є випадковістю на тлі нового витка українсько-угорських непорозумінь.

Про це розповів експерт з питань безпеки, ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан в коментарі сайту "Сегодня", коментуючи скандал з масовою видачею угорських паспортів у Береговому на Закарпатті. На його думку, Росія могла знову реанімувати ідею відторгнення ряду регіонів України.

"Він зустрічався з президентом Російської Федерації Путіним, і зрозуміло, про що вони там говорили. На мою думку, сучасна Угорщина - сателіт РФ, і вона намагається свої внутрішні проблеми вирішити за рахунок зовнішніх завоювань. У першу чергу, продукувати і провокувати ситуацію на Закарпатті, в Береговому і так далі. Тобто там, де компактно проживають угорці", - заявив він.

За словами Богдана, кілька років тому ідею розчленувати західні регіони України запустив лідер ЛДПР Володимир Жириновський. Він тоді визнав, що Росія хоче домовитися з Польщею, Угорщиною і Румунією про розподіл українських територій. Генерал-лейтенант також додав, що після розпаду СРСР і здобуття Україною незалежності деякі західні сусіди почали проводити завуальовану антиукраїнську політику.

"Угорці, румуни і поляки давно вже, років 20 тому, починали цю роботу таким чином: в місцях компактного проживання свого етносу намагалися спочатку ввести, наприклад, "картку поляка", "картку румуна", "картку угорця" з тим, щоб, по-перше, якось стимулювати там відродження їх ідентичності, по-друге, щоб їх люди вчилися в навчальних закладах цих країн, і, по-третє, стратегія була спрямована на те, щоб з часом зробити наших людей громадянами цих країн. З початку сусіди мали намір вимагати культурно-національну автономію, а потім - і національно-територіальну", - пояснив Богдан.

Джерело

Все буде Україна