«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Путін зробив офіційну пропозицію Зеленському. Деталі.

У Кремлі поки не знають політика Зеленського, але вже готові запропонувати йому договір у разі його обрання на пост президента.

Про це повідомив в інтерв’ю Reuters Віктор Медведчук.

Раніше Медведчук зустрівся з Путіним у Москві і розповів про позицію президента РФ.

При цьому, за його словами, в Кремлі не знають, чого очікувати від “41-річного російськомовного телевізійного шоумена”, але хотіли б дізнатися його трохи краще.

“У них немає ніяких очікувань в Москві. Вони хочуть подивитися, що буде потім, хто буде в його оточенні, і що він буде робити і з ким”, – пояснив Медведчук.

Він підкреслив, що в Кремлі очікують підписати мирну угоду з новообраним президентом України в обмін на знижену вартість газу, повернення полонених і повне відновлення економічних зв’язків 2014 року.

У свою чергу в Reuters зазначили, що якщо така угода буде підписана, то це означає зняття більшості європейських і американських санкцій щодо Росії через анексію Криму та окупацію території Донбасу.

Що стосується позиції Зеленського в цьому питанні, в Кремлі вважають, що “поки він йде неправильним шляхом”. При цьому, Медведчук зазначив, що “є надія, що Зеленський може змінити свою позицію після обрання, після того, як у нього буде можливість зануритися в цю тему”.

“Може бути, він прийде до думки, що заради миру потрібно це зробити. Ніхто не говорить про необхідність йти на поступки або щось віддавати. Ми говоримо про необхідність повернути людей і територію”, – зазначив він.

Також Медведчук повторно наголосив, що, якщо Зеленський підпише таку угоду з Путіним, це буде означати звільнення 24 військовополонених моряків, як жест доброї волі, а також вливання мільярдів російських грошей в українську економіку завдяки поновленню торгових відносин.

Мир на Донбасі, якщо угода буде підписана, в Москві готові гарантувати за шість – вісім місяців. Але для цього український парламент повинен прийняти деякі закони і внести зміни до Конституції.

Глава політради партії “Опозиційна платформа – За життя” вважає, що в разі перемоги Зеленського на виборах президента той нібито “зможе врегулювати ситуацію в Донбасі і налагодити відносини з Росією”.

Все буде Україна