«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Рада готує доленосний закон для водіїв, зміниться все

Народні депутати вирішили посилити покарання за нетверезе водіння, щоб зменшити число смертельних дорожньо-транспортних пригод

Так, Верховна Рада підтримала за основу законопроект № 7064, який передбачає запобігання смертності на дорогах. «За» відповідний документ проголосували 240 народних обранців. Варто зазначити, що даним законопроектом пропонується внесення до Кримінального кодексу нової статті № 286-1 про порушення ПДР нетверезою людиною.

У разі, якщо нетверезий водій порушив правила дорожнього руху і це призвело до тяжких тілесних ушкоджень потерпілого, смерті людини або декількох людей, пропонується ввести покарання у вигляді позбавлення волі на термін 8-10 років з позбавленням права керувати на термін 10 років.

Якщо ж винуватець порушив наступну заборону і сів за кермо машини, його можуть позбавити волі ще на п’ять років. А права керувати транспортним засобом у такому випадку позбавлять довічно.

Також в законі «Про основи нацбезпеки України» в перелік загроз нацбезпеці хочуть включити пункт «неефективність державної політики з безпеки дорожнього руху». У переліку основних напрямів державної політики може з’явитися посилення профілактики аварійності на дорогах.

У пояснювальній записці до законопроекту його автори стверджують, що більше третини ДТП, а саме 37%, – це аварії за участю нетверезих водіїв.

Джерело

Все буде Україна