«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Рада підтримала звернення президента про створення автокефалії помісної церкви в Україні

За проголосували 268 народних депутатів

Верховна Рада ухвалила проект постанови № 8284 про підтримку звернення президента України до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні. Онлайн-трансляцію засідання вів телеканал "112 Україна". Президент України Петро Порошенко був у залі ВР під час розгляду проекту постанови.

"Після того, як ви проголосуєте, я зможу повідомити сьогодні ж Його Всесвятості Варфоломію, що ми всі в основному виконали свою частину того, про що ми говорили і про що ми домовилися 9 квітня. І нехай потужний голос мільйонів православних українців, єпископів та мирян позицією влади, позицією парламенту, позицією президента почують Вселенський патріарх і Синод", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що лист-звернення якнайшвидше направить до Стамбула. Постанова набирає чинності з дня її ухвалення. Нагадаємо, 17 квітня президент України Петро Порошенко повідомив, що вирішив звернутися до Вселенського патріарха щодо створення автокефалії помісної церкви в Україні та закликав парламентарів підтримати таку його ініціативу. Вчора у Раді зареєстрували відповідний проект постанови.

Джерело

Все буде Україна