«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Рахунок на дні: в ЄС анонсували жорстку відповідь Росії за Азов

Європейський союз має намір вжити заходів у зв'язку з діями Росії в Азовському морі найближчим часом.


Про це розповіла верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні на прес-конференції в Брюсселі, передає "Європейська правда".

"Ситуація в Азовському морі завдає шкоди не тільки економіці України, а й суднам, які ходять під прапорами європейських країн. Це питання, за якими ми продовжимо працювати з повною рішучістю. Як країни – члени ЄС, так і наші міжнародні інститути готові вжити заходів у найближчі тижні або дні", – наголосила вона.

За словами Могеріні, міністри закордонних справ під час обговорення заходів підтвердили підтримку економічних і соціальних реформ, а також зусилля в сфері боротьби з корупцією в Україні.

"Сьогодні знову була можливість підтвердити нашу єдність довкола позиції, яку ми вже висловили, щодо невизнання так званих "виборів", які були проведені 11 листопада на Донбасі і нашу занепокоєність щодо дій в Азовському морі, які завдають шкоди не лише українській економіці, але і суднам, які ходять під прапорами держав ЄС", – сказала вона.

Могеріні уточнила, що Євросоюз неодноразово вимагав припинити активність в Азовському морі.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 18 листопада в Азовському морі зафіксували буксирування російського прикордонного сторожового корабля з артилерійським озброєнням у напрямку Керчі.

Наступного дня прикордонники РФ затримали український рибальський катер нібито за порушення правил рибальства.

 

Джерело

Все буде Україна