«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

РЕЦЕПТ: Пісні рогалики за 20 хвилин без яєць і молока: хрумка скоринка та пишна середина

Рекомендуємо взяти на замітку молодим господиням, зайнятим мамам і дбайливим дружинам, а також всім, хто дотримується посту, але хоче солоденького до чаю, простий рецепт рогаликів на воді! Тісто хрустке, скоринка дзвінка, серединка – м’якша ніж пух. Такого швидкого і економного рецепта точно немає у вашій кулінарній книзі. Ми в Тутка розповімо, як приготувати рогалики без єдиного яйця і без краплі молока. Свекруха не повірить, що вони на воді, а чоловік точно вирішить, що рогалики приготовані п

Інгредієнти:
1 ст. теплої води
1 ст. л. цукру
30 г пресованих дріжджів
1 дрібка солі
1/2 ст. соняшникової олії
3 ст. борошна
1 ст. повидла
Приготування
1. У теплій воді розведіть дріжджі, додайте цукор і дрібку солі. Муку просійте в окрему миску. Поступово додайте до борошна розведені дріжджі, рослинну олію і замісіть тісто. Воно підходить в процесі замішування і оброблення. Для впевненості можна залишити тісто в теплому місці на 30 хвилин, але це необов’язково.

2. Розділіть готове тісто на 3 частини. З кожної частини розкачайте круглу перепічку завтовшки близько 5 мм. Кожну перепічку розріжте на 8 рівних частин (трикутників). Муку підсипати не треба, наше чудове тісто не липне до рук!

3. Основу трикутника з тіста трохи придавіть, покладіть 1 ч. л. повидла, гарненько заліпіть краї, щоб начинка не витікала в процесі запікання. Вузький кінець тіста злегка витягніть і загорніть у вигляді рогалика.

4. Викладіть рогалики на деко, змащене рослинною олією, і відправте у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин (випікайте до золотистого кольору).

5. Готові рогалики присипте цукровою пудрою і гарячими подавайте до чаю! Хоча навіть охолодженими вони виграють у випічки з кондитерської. Словом смакота!

Начинку можна використати будь-яку, головне, щоб вона не була занадто рідкою. Яблуко з корицею, будь-яке солодке повидло, сезонні ягоди і фрукти, а можна навіть просто так – це дуже смачно! До речі, тісто виходить універсальним і чудово підходить для будь-якої пісної випічки.

Погодьтесь, рецептів, як і домашніх рогаликів, багато не буває! 

Пише - tutkatamka.com.ua

Все буде Україна