«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

РФ оголосила про відведення частини військ від України. В МЗС та у Зеленського відреагували

Російське Міноборони заявило про повернення в місця постійної дислокації сил, які входять до Західного та Південного округів. За даними відомства, вони вже завершили передбачену планом бойову підготовку.

Quote«Підрозділи Південного та Західного військових округів, що виконали завдання, вже розпочали завантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони. Окремі підрозділи здійснять марші своїм ходом у складі військових колон», — цитує слова представника Міноборони РФ Ігоря Конашенкова «Інтерфакс».

Він наголосив, що решта сил, включно з «практично усіма військовими округами, флотами та ВДВ» продовжать маневри за розкладом. Це значить, що солдати Східного округу та десантники і надалі братимуть участь у спільних російсько-білоруських навчаннях «Союзна рішучість». Також без змін відбуватимуться і військово-морські навчання.

Як пише «РБК», «додому» найближчим часом повернуться також і солдати Південного округу, які брали участь у маневрах в Криму.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!

Quote«Підрозділи Південного військового округу, які завершили виконання завдань у рамках планових тактичних навчань на загальновійськових полігонах Кримського півострова, розпочали повернення до пунктів постійної дислокації», — розповів речник округу Вадим Астаф'єв.

Реакція МЗС та Офісу президента на відведення частини російських військ

Очільник міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу заявив, що ладен повірити в озвучене, тільки коли це побачить. Він додав, що Україні спільно з західними партнерами вдалось відвернути подальше ймовірне загострення.

В Офісі президента заяву Міноборони РФ назвали «правильним сигналом». Однак, як розповів радник очільника ОП Михайло Подоляк виданню LIGA.net, українська сторона не готова вірити Москві на слово. Він додав, що розвідка та спецслужби контролюватимуть за виконанням Росією анонсованого.

Контекст. У неділю радник Джо Байдена з національної безпеки Джон Салліван попередив, що Москва може вдатися до нового вторгнення в Україну вже цього тижня. До цього, як пише Politico, сам Байден припустив, що російське вторгнення може відбутися 16 лютого. Новий напад у проміжок часу з 15 по 16 лютого раніше прогнозувала також і німецька газета Der Spiegel (із посиланням на ЦРУ).

Все буде Україна